Trädgården Alfta

Vi värnar om miljön

I vårt dagliga arbete strävar vi efter att ha en så positiv påverkan på miljön som möjligt.

Ett led i detta är att vi använder så lite plast vi kan i vårt arbete. Vi arbetar till exempel mycket med vaxat silkespapper istället för cellofan. Pappret kommer från svenskt hållbart och FSC-märkt skogsbruk och vaxningen är av svensk rapsolja. Detta är helt komposterbart. För att komplettera det ytterligare så binder vi våra buketter nästan uteslutande med natursnöre som också är helt komposterbart.

Vi har sedan något år gått över till att använda oblekt papper i våra plantkassar samt att de blomlådor och plastvattenkannor som finns i vårt sortiment är gjorda av återvunnen plast. Även alla våra krukor som vi planterar våra närmare 20 000 st sommarblommor i är av återvunnen plast.

När det är möjligt så återanvänder vi våra tidigare använda plastkrukor. Så ibland kan det stå ett namn på krukan som inte alls stämmer överens med innehållet.

I vår verksamhet källsorterar vi papper, glas, metall, kompost, plast och wellpapp. Samt att vi hanterar glödlamport, lysrör och batterier enligt gällande rekommendationer.

Under hösten så bytte vi ut butikens gamla lysrör och armaturer till nya moderna som minskade energiförbrukningen med ca 2/3.

Vi fortsätter att ta aktiva beslut för att få miljön att må så bra som möjligt!

Bild lånad av soderhamn.se